fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

Na današnji dan (29.07.) poginuli su sledeći borci:

R.B. Prezime (otac) ime Poginuo Spisak BORS Link
1Batinić (Anđelko) Đuro29.07.1992 Ilidža 
2Domazet (Mirko) Dušan29.07.1992 Ilidža 
3Janković (Cvjetko) Milivoje29.07.1992 Zvornik 
4Krstović (Tomo) Milivoje29.07.1992 Ilidža
5Matić (Desimir) Milan29.07.1992 Bratunac
6Milić (Savo) Žarko29.07.1992 Zvornik 
7Tramošljanin (Simo) Mirko29.07.1992 Ilidža
8Ćirković (Srećko) Ljubiša29.07.1995 Bratunac
9Ćodo (Anđelko) Radomir29.07.1994 Staro Sarajevo 
(*)Napomena: U pregled su uključeni poginuli iz SRK i Drinskog korpusa
jovo_mijatovic - 90986 - 28.07.2014 : Dragan Arbutina Pancevo - best (0)

Policistični bubrezi


Bolujem od policističnih bubrega I nedavno sam krenuo na dijalizu. Da li postoji neki alternatini lek koji bi mi pomogao da smanjim vrednosti ureje i kreatinina.
plemena - 90971 - 27.07.2014 : Bojan Biga Stari Becej - best (0)

Poreklo prezimena Biga


Interesuje me poreklo prezimena Biga!
ozren - 90957 - 25.07.2014 : 4mnb Zavidovici - best (0)

Pad Vozuće


Kad se već priča o Vozućoj i Ozrenu, ja sam, kao pripadnik 4. manevarskog bataljona, bio učesnik ulaska u Vozuću '95. godine od strane 3. korpusa ARBiH.

Uprkos tome što većina Srba priča o nekakoj namještenoj političkoj borbi, moje lično mišljenje je da se 3. korpus morao spojiti sa 2. korpusom jer su se za to stvorile sve pretpostavke da se to može uraditi. Uz ogroman MTS i oruđa koja su bila raspoređena na terenu i sve borbene jedinice iz Treceg I Drugog korpusa sa pridodatim specijalnim jedinicama.

Blizna, Podsjelovo, Popovo Osje I ostale kote - ko zna za ta mjesta oko Zavidovica zna i za 318., 320. i 4mnb...
plemena - 90954 - 25.07.2014 : Jelena Radivojev Pancevo - best (0)

Poreklo prezimena Radivojev


Da li neko može da mi kaže odakle potiče prezime Radivojev i iz kog plemena? Deda mi se zvao Borislav, a krsna slava nam je Sv. Nikola.
Unapred zahvalna.
prepiska - 90939 - 24.07.2014 : Stari - best (0)

Trifko Babić


Gospođo Selma,

Uz svo poštovanje prema vama i vašem pokojnom mužu, ja vas molim da mi (ako hoćete) odgovorite na dva pitanja.

U Vogošći je živio i radio doktor Trifko Babić, kasnije urolog-specijalista. Znam ulicu gdje je stanovao. Nisam znao da su u Vogošći živjela dvojica ljudi istog imena i prezimena. Pa zato za vašeg pokojnog supruga nemam nikakvih saznanja. Možete li mi reći: gdje je vaš pokojni suprug radio prije rata, i gdje ste stanovali u Vogošći?
Hvala
plemena - 90937 - 24.07.2014 : Ankica Dimitrov Beograd - best (0)

Poreklo prezimena Bodo


I moj deda je Bodo, zove se Jovo, i potiče iz sela Bode kod Bugojna. Da li Dalibor Bodo ima nekoga ko bi mogao da nam razreši enigmu oko prezimena. Pretpostavljam da je prezime izvedeno od nadimka u nekom od teških vremena. Moj deda je slavio sv. Nikolu takođe. Do nekih saznanja sam došla da prezime vuče korene od Indusa koji su prihvatili hrišćanstvo i da su naseljeni u 15. veku na prostorima danasnje Italije.
raspad_bosne - 90935 - 23.07.2014 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (0)

Ko to tamo ruši dragu našu cjelovitu Bosnu?


Mehter banda, zurle i doboši - piše Nenad Kecmanović


24. jula 2014. godine

Da li je Erdogan ono poslednje zaista rekao ili nije rekao? Skloni smo da poverujemo da ipak jeste rekao zato što je to potpuno u duhu njegovih prethodnih izjava da je "osmanlijska Bosna bila jedna uspešna priča", da je "izbornom pobedom u Ankari pobedio i u Sarajevu", da mu je "Alija ostavio u amanet da brine o Bosni i Bošnjacima", da je "Turska bošnjačka majka". A posebno zato što je, prilikom nedavnog obeležavanja stogodišnjice Sarajevskog atentata, "Mlade Bosne" i početka Velikog rata, za veliko čudo, izostao "turski faktor".

Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
milosevici - 90933 - 23.07.2014 : Acim Novi Sad - best (0)

Genocid u Miloševićima i Starom Brodu na Drini


Na osnovu svih istoriskih činjenica i neposrednog svjedočenja preživjelih Srba, kao i svjedočenja potomaka zločinački pobijenih nedužnih žrtava, može se reći da je gotovo je sve poznato o ovom zločinima. Jedina strašna stvar u voom slučaju je to što nikada nije ni jedna državna tvorevina, od tog događaja do danas, izvršila zvaničnu istragu ovih zločina , koji bi, kao tako ozvaničeni, ušli u istriju srpskog naroda.

Teško je shvatiti kako je istričarima i književnicma promakla činjenica vezana za razloge koji su doveli do fašističko-ustaške ofanzive u proljeće 1942. godne. Čini se da svi koji žele da pišu o ovom zločinima svjesno ili ne pokušavaju da prikriju ulogu i značaj komunista u stvaranju ratnog ambijenta u kom je sprovedna fašističko-ustaška ofanziva. Istorija će ostati uskraćena za svjedočenje pravih aktera ovih događaja: Save Derikonje, Radomira Neškovića, Dragiše Vasiljevića i dr. koji bi mogli potvrditi kako su u jesen 1941. godine prevareni od strane komunista da prišiju petokrake na svoje šajkače. Samo je u Rusiji u jesen 1941. godine bilo više komunista a potom u istočnoj Bosni.

Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
hrasnica - 90931 - 23.07.2014 : Jovanka Beograd - best (0)

Rako Govedarica


Molila bih sve koji imaju bilo kakvu informaciju o lokaciji gdje je sahranjen Radoslav Rako Govedarica da mi se jave na mail dzovankaŽhotmail.com.

Deda Rako je rodjeni stric mog oca, podignut mu je spomenik u rodnom Gacku.
politika_amerika - 90927 - 22.07.2014 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (1)

Мајкl Parenti -- Laži američke demokratije


plemena - 90925 - 22.07.2014 : Đorđe Jočin Novi Sad - best (0)

Poreklo prezimena Jočin


Ne mogu nikako da utvrdim poreklo prezimena. Deda mi je iz sela Maradik u blizini Inđije u Sremu. Slavimo Sv. Petku.
akcije - 90923 - 22.07.2014 : Zeljko Tomic Sokolac - best (19)

Nenad Grujić i Ognjen Dragić


Kada sam prije par mjeseci predložio Nenadu Grujiću da novac koji mi je par godina ranije dao za eshumacije poginulih boraca VRS preusmjerimo za pomoć general Josipoviću, on se bez imalo dileme sa tim složio. Ja sam ga potom zamolio da sa mnom krene u Suboticu, gdje bismo se susreli sa Generalom i zajednički mu uručili taj novac, on je samo odmahnuo glavom i rekao:

 • "Nemoj mene da mešaš u to! Ja sam samo jedan običan čovek koji nije dostojan da sedi sa takvim junakom kao što je general Josipović. On je čovjek ratnik, a ja rata nisam ni video!"

  Uprkos tome što ga još uvijek dovoljno ne poznajem, za Nenada Grujića bih mogao reći mnogo toga, samo ne to da je običan čovjek. Po svojim političkim stavovima, kao i onoj običnoj životnoj logici, svaki put kada ga sretnem iznenadim se što je toliko blizak meni i mojim istomišljenicima na ovom forumu. Ipak, ono što ga najviše izdvaja u svoj ovoj priči jeste činjenica da voli da čini dobro ljudima, ne zbog toga što ima previše već zbog toga što ima veliko srce. Interesantno je i to što svaki put, kada govori o svojoj donaciji kaže "moja žena i ja smo odlučili... "

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
 • groblje_sekovici - 90922 - 22.07.2014 : Šekovići Šekovići - best (0)

  Lulić (Miloš) Milan


  Molim vas da ispravite grešku umjesto Lukić, neko je to i ranije uočio a ja to samo potvrđujem.
  ukrajina - 90921 - 22.07.2014 : Zeljko Tomic Sokolac - best (4)

  Novi rat između Rusa i Ukrajinaca. Rusi pobjedili.


  U jednom hotelu u turskom ljetovalištu Kemer, desila se masovna tuča između Rusa i Ukrajinaca. Mediji izvještavaju da je događaj ličio na masakr koji se dešava u "Rusko-ukrajinskom ratu" a za njegovo zaustavljanje bilo je potrebno nekoliko policijskih automobila.

  Očevici, koji su borbu između Ukrajinaca i Rusa snimili i na video, su izjavili da je grupa Kijevljana, u poprilično pijanom stanju, počeli da skandiraju "Moskovljane na giljotinu". Jedan od turista iz Petrovgrada ih je upozorio da to ne rade, ali su oni tada nastavili da vrijeđaju Ruse, pa se odmah potom počela i borba, koja se ubrzo i raširila.. .

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  poginuli - 90918 - 22.07.2014 : Selma Babic Vogošća - best (1)

  Trifko Babić


  Pozdrav za gosp. Željka. Pokojni Anđelko je poginuo 21.9.1992. godine, a moj pokojni muž Trifko Babić 22.09.1992. godine. Izvinjavam se na ovoj ispravci, ali znam sigurno jer smo se družili i poznavali. Pozdrav iz daleke Australije.
  poginuli - 90903 - 21.07.2014 : Sasa Neskovic Bijeljina - best (0)

  Pero (Božidar) Nikolić


  Pero je poginuo na brdu iznad Diviča kod Zvornika u pravcu Drinjače. U trnutku pogibije bio sam pored njega. Bio je junačina. Nek mu je laka zemlja. Bio je pripadnik Crvenih Beretki.
  sudjenja - 90891 - 20.07.2014 : Luka Majstorovic Srbac - best (4)

  Suđenje bivšem borcu VRS


  U decembru 2013. godine osam pripadnika SIPE su ujutro oko 5 sati upali u moju kuću u Srbcu gdje živim od 1996 godine nakon iseljenja sa Grbavice. Uručili su mi optužnicu kojom se traži moje sprovođenje u Tužilaštvo BiH radi počinjenog ratnog zločina protiv civila na Kuli u Sarajevu. Istog dana su me već doveli prvo u SIPU a poslije u Viktor Bubanj u Tužilaštvo BiH. Tužilac mi je nakon čitanja optužnice nakon što sam posavjetu branioca izjavio da ću kasnije iznijeti odbranu rekla da me odmah puštaju kući i da će Tužilstvo mi platiti autobusku kartu.

  Tada sam se iznenadio jer mi nije bio jasan postupak moga dovođenja jer bi se i na poziv odazvao. Nakon tri mjeseca raznih dopisa od strane Suda BiH sam obavješten da je sud odbio prvu tačku a potvrdio drugu kojom se teretim da sam sa dvojicom meni poznatih lica fizički maltretirao jedno lice bošnjačke nacionalnosti.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  madjarski_srbi - 90889 - 20.07.2014 : Vladimir Brakus Bergamo - best (0)

  O Mađarskim Srbima, Bunjevicma, Šokcima


  Tukulja Ili Toko , bas kao i Erd (Hamzsabeg), Torok Balint, Cepelj (Csepel) i Perkati naseljeni su i XVII veku baš kao i bajski trougao katoličkim slovenskim narodom iz Bosne, Hercegovine, Dalmacije i Like. Taj narod se ocuvao pod imenom Bunjevci sve do današnjih dana.

  Vidim da se i u Mađarskoj i pored katoličanstva taj narod oseĆa Srbima, mada ih Hrvati svojataju i, nažalost, nikada ne zovu njihovim imenom već uvek i samo Hrvatima. Većina ovoga naroda se na području bivše Jugoslavije izjašnajva Hrvatima, bar svi oni koji žive na teritoriju danasnje Hrvatske i Bosne i Hercegovine. U Vojvodini se polovina izjašnjava kao Hrvati, a polovina kao Bunjevci dok se u Mađarskoj svi oni izjašnjavaju ili kao Bunjevci ili kao Srbi.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  zdravlje - 90887 - 19.07.2014 : Nije_Bitno USA - best (0)

  Život i stil


  Pozdrav,
  G. Tomic zamolio bi vas da objavite ovaj isjecak za posjetioce ovog super sajta.

  Otiđite na stranicu "Nezavisne novine" i potražite naslov "Život i stil" a onda kliknite na podnaslov "Zdravlje" i potražite za tri začina koja su dobri za rak. Pročitajte i onda je na vama da odlučite.

  Srdačan pozdrav za sve.
  boro_radic - 90885 - 19.07.2014 : Stanislav Vogošća - best (2)

  U sjećanje na 19.07.1992


  Iako Vas nisam poznavao, o Vama svi govore najbolje i najljepše!
  Boro, Raze, Điđa, Lala... laka Vam zemlja i vječna slava!

  P. S. Da li ima nekih novosti oko prenošenja Bore Radića iz Radića potoka na Sokolac?
  bors - 90875 - 19.07.2014 : Luka Majstorovic Srbac - best (1)

  Ima li koga da odgovori?


  U februaru 2014. godine telefonski sam razgovarao sa gospodinom Čedom iz BORS-a u Banjaluci povodom moga zahtjeva za pružanje jednokratne pomoći radi situacije u kojoj sam se našao podom podizanja optužnice od strane Tužilaštva BiH. Naime, optužen sam da sam sa dvojicom pripadnika Vojne bezbjednosti prilikom saslušavanja zarobljenog pripadnika MUP-a BiH istom nanio tjelesnu povredu i veliki strah od koje je isti izvrsio nuždu. Da ne dužim, dalje kao nezaposlen sam se našao u teškoj situaciji jer morm u toku ove godine po riječima branioca kojeg imam po službenoj dužnosti najmanje osam puta ići u Sarajevo. Boračka organizacija u Srbcu je u moje ime dostavila isti zahtjev, ali do danas niko mi nije odgovorio a kad telefonom se javi sekretarica ista uvjek kaže da je gospodin Čedo na nekom sastanku tako da je do njega nemoguće doći.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  sokolje - 90871 - 19.07.2014 : Lav Sarajevo - best (0)

  O pisanju u vezi Sokolja


  Ima i neistine u tim borbama oko Sokolja jer ne pišu samo vinovnici događaja, a ja sam jedan od njih!

  Poštovani,

  rat je relativna stvar i svaki borac ima svoju verziju priče, tako da se i viđenja onih najobjektivnijih djelimično razlikuju od prave istine. Umjesto ovakvog, pomalo i negativnog, komentara bilo bi mnogo bolje da si napisao nekoliko stvari koje po tvom mišljenju nisu tačne.
  ukrajina - 90865 - 18.07.2014 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (1)

  NATO agresor naredio zločin da bi opravdao okupaciju, već viđeno u BiH


  KIJEV NE MOŽE DA PORAZI NOVORUSIJU I ZATO JE CILJ NATO DA UĐE U UKRAJINU

  18. juli 2014. godine


  Ruski eksperti su saglasni da je obaranje malezijskog putničkog aviona iznad Novorusije američka provokacija, čiji je cilj uvođenje NATO vojske u Ukrajinu radi spasavanja kijevske hunte.

  Poznati moskovski vojni analitičar Aleksandar Žilin ističe:

 • "Sada počinje informativni napad na Rusiju. To je strašna provokacija čiji je cilj da se američkoj i NATO vojsci odvežu ruke. A ja sam se baš mislio - zašto je u poslednje vreme kijevska i američka propaganda histerisala zbog toga što su ustanici navodno dobili PVO sisteme velikog dometa?!

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
 • turci_2_narodi - 90861 - 18.07.2014 : Mihailo Danilović Majur, Šabac - best (1)

  Bosansko-hercegovački ustanci: San o slobodi i ujedinjenju


  Devetnaesti vijek za Srbe u Bosni i Hercegovini bio je vijek stalne socijalne borbe protiv muslimanskih feudalaca, borbe za ravnopravnost i nacionalno oslobođenje i ujedinjenje.

  Piše Boris Radaković

  Težnje za nacionalno oslobođenje Srba s lijeeve strane Drine najsažetije je izrazio Filip Višnjić, srpski guslar iz istočne Bosne:

  "Drino vodo plemenita međo,
  Izmeđ' Bosne i izmeđ' Srbije,
  Naskoro će i to vrijeme doći,
  Kad ću ja i tebeka preći,
  I čestitu Bosnu polaziti!"

  Dok je Karađorđe oslobađao Šumadiju, Srbi Bosne i Hercegovine kao dobrovoljci odlazili su pod Karađorđev barjak ili su dizali ustanke pokušavajući da se oslobode i da doprinesu nacionalnom ujedinjenju. O tome kolike su nade polagane u srpske ustanike sa voždom Karađorđem na čelu, govori i ova jadikovka bosanskog franjevca Ivana Frane Jukića:

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  nestali - 90859 - 18.07.2014 : Sejo Kralupi visoko - best (1)

  Tražim saborca


  Da li bi se mogao javiti neko u vezi 07.01.1993. godine, rejon Crkvice, opština Ilidža. Interesujem se za moga saborca, koji je tada ostao na srpskoj strani, da li ranjen ili mrtav ne znam tačno. U svakom slučaju, od tada mu se gubi svaki trag. Radi se o Enveru Ahmiću, rođenom u Kralupima, selo HolićI.

  Tog dana smo uzeli kotu Crkvice, i tu je ostalo oko 12 naših saboraca. Svi osim imenovanog su razmjenjeni. Zbog toga bih molio nekoga ko ima neku informaciji o toj akciji da mi javi. Mislim da je prošlo previše vremena od tih baksuznih ratnih nesreća i da su sve žrtve zaslužile da nađu svoj mir i spokoj.

  Ako neko nešto zna neka mi slobodno javi na mobilni 061 275 422. Sejo.
  mico_vlahovic - 90853 - 17.07.2014 : Marija Maksic Novi Sad - Aleksandr - best (6)

  Parastos za Miću


  Poštovani prijatelji,

  želim da Vas obavestim da ćemo se i ove godine, drugog avgusta, okupiti u znak sećanja na našeg Miću. Sve koji su u mogućnosti da dođu u Aleksandrovo zamolila bih da mi se jave na broj telefona +381640289063 ili na e-mail maksic.marija1976Žgmail.com.

  Okupljanje planiramo kao i prošli put u MZ Aleksandrovo, odlazak na groblje, ručak i nastavak druženja u prostorijama Mesne zajednice.
  Srdačan pozdrav,
  Marija Maksić
  jasenovac - 90847 - 16.07.2014 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (0)

  Koliko je zaista Srba ubijeno u Jasenovcu?


  16. jul 2014
  Ranije sam vjerovao da je broj od 700. 000 žrtava Jasenovca prevelik. Ali kada sam izvršio detaljne analize, došao sam do donje granice od 700. 000. Gornju granicu nikad nećemo saznati.

  Da bi došli do točne brojke žrtava, potrebno je znati koliko je Srba 1941. živjelo na području Hrvatske, BiH i djela Vojvodine koje je obuhvaćala NDH. Problem je što te godine nije izvršen popis stanovništva. Zato je potrebno popisu stanovništva iz 1931. dodati stopu rasta srpskog stanovništva.

  Zna se da je stopa rasta srpskog stanovništva bila 3. 5% u periodu 1949-1953, dakle nakon pokolja, što ukazuje da je od 1931. do 1941. bila sigurno preko 4 posto.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  ukrajina - 90845 - 16.07.2014 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (0)

  Aleksandar Pavić: 'Pragmatični' antifašisti i Ukrajina


  16. jul 2014

  Nekako su se, proteklih meseci, ovdašnji proponenti evroatlantskih vrednosti potrudili da, zajedno sa svojim briselskim "monitorima", stišaju svoj inače obavezni i često naglašavani, a i evropskim rezolucijama potkrepljeni "antifašizam" kad je reč o Ukrajini.

  Svakako da se ne bi ugrozio ni "evropski put Srbije", a ni prateći fondovi i grantovi za "izgradnju civilnog društva" i sličnih civilizacijskih tekovina. I sve to je tako pragmatično, što je, opet, u najboljoj ne samo evropskoj, već i zapadnoj tradiciji uopšte.

  A, ako smo dosledni toj i takvoj tradiciji, pa to bi onda moralo da znači da smo dosledni i specifičnoj vrsti "antifašizma" na koji se ona danas, gde i kad god može, poziva. Zar ne?

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  plemena - 90843 - 16.07.2014 : Predrag Arlov Bec - best (0)

  Poreklo prezimena Arlov


  Želeo bih da saznam poreklo našeg prezimena. Moji djed je rođen u selu Arlovi u Trstenici, opština Bović u Hrvatskoj. Slavimo Sv. Nikolu.

  Molim vas za pomoć i objašnjenje zbog onih priča da ja ne mogu biti pravoslavac jer nemam "IĆ" na kraju prezimena.

  Unaprijed zahvalan!
  nisici - 90841 - 16.07.2014 : Budimir Zekanovic Beograd - best (3)

  Žuti, bijeli, beli, narandžansti Fićo


  Volio bih znati na koga je mislio ovaj gospodin kada je napisao ovaj tekst. Ako bi to bilo vezano za moju malenkost, ukazao bih na neke po meni neistine. Inače, stil pisanja odaje čoveka koji ima veliki potencijal, koji obavezuje da bude u duhu istine i u službi dobra za sve.
  plemena - 90837 - 15.07.2014 : Miodrag ¿ivanović Dvorovi - best (0)

  Porijeklo prezimena Živanović iz Semberije


  Bio bih vam veoma zahvalan, ako bi mi neko mogao objasniti porijeklo prezimena Živanović u Semberiji. Slavimo Svetog Tomu, Tomindan, 19. oktobra. U Semberiji ima još Živanovića ali oni slave druge slave i nismo u nikakvom srodstvu.
  poginuli - 90834 - 15.07.2014 : Vera Pantić Novi sad - best (0)

  Milovan (Miloš) Malešević


  Još si bio dete. Zlikovci su još na slobodi, a prošle su tužne 22 godine. Vera.
  poginuli - 90832 - 15.07.2014 : Vera Pantić Novi sad - best (0)

  Žarko (Dušan) Malešević


  Dok sam živa sećaću se tebe, Milovana i Sretena. Vera
  plemena - 90829 - 15.07.2014 : Slavoljub Staletovic Vranje - best (0)

  Prezime Staletović


  Prezime je danas veznao uglavnom poreklom za Kosovo i Metohiju, tačnije za Sirinićku župu, opština Štrpce. Ali me zanima, ako iko na forumu ima bili kakvih saznanja o nekom starijem poreklu, vezano za neko drugo vreme i mesto, ili bilo kakvu naznaku o tome.
  ozren - 90826 - 14.07.2014 : Xxx Selimovic Ribnica - best (0)

  Bradinj


  Živim odmah ispod Bradinja i dobro se sjećam bitki za Bradinj, koji je bio od strateškog značaja za nas, isto kao i Papratanj...
  poginuli - 90823 - 14.07.2014 : Vera Pantić Begeč - best (1)

  Žarko (Dušan) Malešević


  Dragi moj brate,

  vreme prplazi a mi se nikada nećemo navniknuti na život bez tebe, Milovana i Sretena. Vas nema, a zlikovci nikada nisu stali pred lice pravde.
  bors - 90815 - 14.07.2014 : Ratko Guskić Gornji Orlovci,Prije - best (0)

  URGENCIJA, Dostavlja se,-


  GUSKIĆ Novaka RATKO
  PRIJEDOR, Gornji Orlovci b. b.
  Telefon: 065-753-742
  U ulozi fizičkog i pravnog lica

  KOMPETENTNI I NEZAVISNI SUPERVIZOR, ZA MJESNE ZAJEDNICE: BOŽIĆI I " KOZARA " GORNJI ORLOVCI i
  Zemljoradničku zadrugu" KOZARA" Gornji Orlovci i
  PREDSJEDNIK KOORDINACIONOG ODBORA DEVET POTKOZARSKIH SELA ZAo BILJEŽAVANJE ISTORIJSKIH DATUMA I SPOMENIKA

  ZEMLJORADNIČKA ZADRUGA
  "KOZARA" sa P. O.
  Gornji Orlovci, Prijedor
  Broj: 398- kumulativno
  Datum: 03. 03. 2014.
  REPUBLIKA SRPSKA

  BORAČKA ORGANIZACIJA REPUBLIKE SRPSKE

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  oglasi - 90805 - 13.07.2014 : Kamin Studio doo Sarajevo - best (0)

  Norveške peći i kamini


  Grijanje na drva broj 1 u svijetu, Made in Norway, 161 godina tradicije, do 50% manja potrošnja, najduža garancija na tržištu - 10 godina!

  Borimo se sa norveškom zimom od 1853, norveško zanatstvo, dizajn za sva vremena, kvaliteta za cijeli život, lijevano željezo - izbor za generacije, izvor znanja, grijanje na norveški način!

  Jøtul je vodeći svjetski brand i lider na tržištu.

  Kamin Studio d. o. o.
  Golubinja bb
  72230 Žepce
  tel. +387 32 684 008
  fax. +387 32 684 008
  mob. +387 63 891 092
  e-mail: infoŽjotul. ba i cosicŽjotul. ba
  Kamin Studio doo
  Binježevo 159
  71000 Sarajevo
  Tel. +387 33 517 013
  Mob. +387 63 280 597
  e-mail: pilicaŽjotul. ba
  zaboravljeni - 90803 - 13.07.2014 : Vera Pantić Novi Sad - best (0)

  Malešević Žarko


  Dragi moje Žare,

  nema dana a da te se ne setimo. Zauvek su nam te zlikovačke ruke uzele. Oni su još na slobodi , a ti nam se nikad nešeć vratiti.

  Vera
  vogosca_rat - 90799 - 13.07.2014 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (3)

  Pogibija Neše Lalića i Dragana Kujundžića - Grge


  Stanislave,

  Ja i nisam sumnjao da si ti uputio kritike za kukavičluk na račun Čurke i Alija, nego da je to upučeno na račun svih kukavica. Nije to jedina borba u kojoj su ova dvojica učestvovala kao jurišnici, pa je nepošteno nazvati ih kukavicama, dok neki borci koji su bili izvan puškometa danas pokušavaju sebe da uveličaju kao heroje, samo zato što su po spisku pripadali Mićinoj jedinici!

  Iz mirnog doba je vrlo teško reći koje bio kukavica u ratu. U ratu se gine i niko, ama baš niko ne želi da pogine, pa ni ovi naši heroji nisu krenuli u taj juriš da poginu. Oni su herojski krenuli u juriš, u pravom smislu te rijeći! Krenuli su u napad jednom velikom čistinom! Možda se ti ne sjećaš tog terena ali tvoj otac koji je radio u PSC-u dobro zna kako je tamo bilo.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  radomir_neskovic - 90797 - 13.07.2014 : Acim Novi Sad - best (0)

  Desa Rebić


  Želim da ispravim Jovanu iz Beograda, nadam se da se neće ljutiti. Na slici na kojoj se nalazi Radomir Nešković, Jovo Planinčić i Desa Rebić nalaze se još dve nepoznate žene. Jedna od njih nije Jelena Desina mlađa sestra.

  Naime, Desa Rebić je imala brata Mila i Kostu, svi su umrli i sahranjeni u Seljanima kod Rogatice. Majka Dese Rebić je Stajka, kćerka Milovana Rajaka sa Pešurića, a otac Desin se zvao Neđo sin Lazarev iz Seljana.

  Nakon što dobijem podatke o ovim za sada nepoznatim ženama, dostaviću iste.

  Molim autora da mi prosledi ovu sliku, zbog Desinih rođaka.
  srebrenica_zrtve - 90781 - 12.07.2014 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (2)

  Zločin bez kazne: 22 godine od stradanja Srba u Bratuncu!


  Društvo 12. 07. 2014.

  Izvor: B92

  Muslimanske snage iz Srebrenice pod komandom Nasera Orića 12. jula 1992. godine upale su u više srpskih sela u srebreničkoj i bratunačkoj opštini. na području Srebrenice napadnuto je 21 srpsko selo u kojima je ubijeno više od 400 civila. U napadu na 22 srpska sela opštine Bratunac ubijeno je najmanje 560 lica

  Pomen u Bratuncu

  BRATUNAC - Danas se obeležavaju 22 godine od stradanja Srba na području Srebrenice i Bratunca. Na Petrovdan 1992. godine u srebreničkim selima Zalazje i Sase, kao i bratunačkim selima Biljača i Zagoni stradalo je 69 srpskih civila i vojnika.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  plemena - 90779 - 12.07.2014 : Nenad Djuric Krusevac - best (0)

  Bratstvo Radunović iz Lješanske nahije


  Ukoliko neko zna istoriju plemena Radunović neka se javi na broj: 063-804-804. Unapred zahvalan.
  plemena - 90765 - 11.07.2014 : Enes Kugić St louis, Mo - best (0)

  Porijeklo Kugića


  Pozdrav istprezimenjače. Interesuje me porijeklo prezimena Kugić. Ja sam iz Bosanske Dubice, a moje porijeklo je iz Sanskog Mosta, tačnije iz Modre Selo pored Gornjeg Kamengrada. Davnih šezdesetih i početkom sedamdesetih moj dijed i njegov brat Smajo su doselili u Dubicu... Nisam nikada nikoga upoznao od Kugića sa nekih drugih strana. Piši molim te ako postoji još nekih drugih plemena negdje. Hvala!
  dodik - 90761 - 11.07.2014 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (2)

  Milorad Dodik nakon ove izjave ne bi trebao više da se bavi politikom


  Zastrašujuča i nedemokratska izjava Milorada Dodika!

  Narod Republike Srpske na predstojećim oktobarskim izborima trebao da kazni Mileta za samouvjerenost i tako mu pokaže koga treba da pita za savjet da bi vladao narodom.

  Poštovani "BORCI Republike Srpske", ujedinite se i srušite za sva vremena ovog demona, koji misli da može prijetiti onima koji su ga stvorili!

  rat_znakovi - 90759 - 11.07.2014 : Vuk Gradinski Nišići - best (7)

  Znakovi pored ratnog puta VII-6


  Toga aprila 1992. godine noći na Nišićima bile su izuzetno hladne. Mraz k'o jaje, govorili su stariji. Duge noćne stražarske sate ubijali smo na razne načine, najčešće hodajući a kad je mračno, bez mjesečine, onda negdje u zaklonu.

  Moj "savjetnik", tada još živući borac JVuO iz 2. svjetskog rata, kaže mi: "Kad je noć tamna da se ne vidi prst pred okom, onda, da bi vidio ispred sebe, lezi na zemlju tako da su ti oči u nivou tla. Onda ćeš jasno vidjeti sve jer je zemlja tamnija i sve se jasno ocrtava." Takođe, on je bio mišljenja da noću ne prijeti neka naročita opasnost od muslimana jer zna dobro iz onog rata da se oni "boje noći" a naročito zaziru od šume po noći. Što se mene tiče, oba ova savjeta pokazali su se tačnim mada generalno gledano- nisu.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  pozdravi_vogosca - 90757 - 11.07.2014 : Nermin Gluhovic Sarajevo - best (0)

  Miro Čamur


  Prije rata sam se družio sa Mirom Čamurom, Vuletom i izlazili smo u Snoopy. U ratu sam bio na liniji u Unioninvestu, pa sve do Jevrejskog groblja. Da li neko sada zna je li Miro Čamur živ i gdje se nalazi.
  vogosca_rat - 90745 - 11.07.2014 : Stanislav Vogošća - best (2)

  Re: Pogibija Neše i Grge


  Pravi,

  Možda je, kada se ovakvo pogleda moj komentar na onaj post a koji je postavio Niko, ispalo da osuđujem tu dvojicu pomenutih momaka ali to mi svakako nije bila namjera! Ovo prije svega jer pomenutu dvojicu ne poznajem, pa sam napisao da je u ratu bilo dosta kukavica koji su gledali samo svoj interes, što je po meni tačno jer inače to ne bih ni pisao, ali misleći generalno a ne na ta dva pomenuta momka, iako sam negje nekad čuo da se spominje nadimak Ćurka, ali sam ipak rekao da bi oni koji su sa njima bili u borbama najbolje znali detalje određenih situacija!

  Naime, moj krajnji cilj je bio da spomenem dan pogibije Neše i Grge, bez ikakve osude drugih što se to tako dogodilo jer tamo nisam ni bio pa u tim događajima nisam ni učestvovao.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  seselj - 90738 - 10.07.2014 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (1)

  Noćna mora suda nepravde u Hagu


  Najveći heroj 21-og vijeka ostao doslijedan svojim principima!

  "Haški sud nepravde" je na mukama, kako se riješe srpskog narodnog heroja a ostati neponižen. Sve bi to bilo lako da pred sobom nemaju ovako inteligentnog čovjeka kakav je Vojislav Šešelj, koji kažnjavajući sebe, zapravo, kažnjava taj "sud nepravde"!

  Iz dana u dan lik I djelo Vojislava Šešelja sve bliže je istorijskom heroju 21-og vijeka, koga bi srpska djeca morala učiti u školama, kao što su učili o svim srpskih herojima!

  Svaka ti čast Vojislave Šešelju, zaslužio si da uđeš u istoriju srpskih velikana!

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  bosna_buducnost - 90737 - 10.07.2014 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (1)

  Uprkos milijardama dolara, BIH ide ka raspadu


  Neki još uvjek misle da mogu promjeniti ustav na štetu drugih naroda, napraviti federaciju i tako obezbjediti muslimanima totalnu vlast u BiH! Iako su to već jednom pokušali da izvedu '91. godinu, što se pokazalo pogubnim za sve etničke grupe, izgleda da to nije dovoljno pa im ponovo treba krvoproliće u napaćenoj Bosni!

  Dali je srce problema u Dejtonskom sporazumu ili je u muslimanskoj pohlepi da vladaju cijelom BiH?

  Uprkos milijardama dolara, BIH ide ka raspadu
  10. juli 2014. godine
  Uprkos snažnoj međunarodnoj podršci i milijardama dolara pomoći Bosna i Hercegovina polako klizi ka raspadu, a stalni izvor krize su različiti interesi tri naroda što povećava Ustav koji ne ispunjava potrebe ni Bošnjaka, ni Srba ni Hrvata, navodi se u najnovijem Izveštaju Međunarodne krizne grupe (ICG).

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  forum - 90735 - 10.07.2014 : Maida Becirovic Sarajevo - best (0)

  Pohvala za pisanje


  Pozdrav svima!

  iskreno da kažem, ne znam mnogo o ratu pa sam tražila neki tekst da se malo informišem i tako nađoh ovaj forum. Svaka čast onome ko se sjetio da ovo napravi, da ljudi mogu pročitati o tome šta je i kako zaista bilo. Svaka čast svima vama koji pišete, nemam riječi.

  Voljela bih da je i moj otac živ pa da može pisati sa vama ovako kao što I vi pišete jer je i on bio na brdu Žuč do decembra 1992. godine.

  Veliki pozdrav!

  Idi na stranu - |1|2|