fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

Na današnji dan (26.07.) poginuli su sledeći borci:

R.B. Prezime (otac) ime Poginuo Spisak BORS Link
1Andan (Todor) Jovan26.07.1992 Rogatica 
2Blagojević (Jovo) Tomislav26.07.1994 Pale
3Marjanović (Marko) Luka26.07.1995 Vogošća
4Palangetić (Milutin) Slaviša26.07.1993 Vogošća 
5Petrović (Milisav) Neđo26.07.1994 Zvornik 
6Stanojević (Boško) Dragan26.07.1992 Zvornik 
7Vukčević (Ljubo) Nikola26.07.1992 Ilidža 
(*)Napomena: U pregled su uključeni poginuli iz SRK i Drinskog korpusa
zdravlje - 96493 - 23.07.2016 : Stari - best (0)

RE: Hepatitis B


Pokušao sam da u nekim stručnim časopisima nađem odgovor u vezi hroničnog oboljenja jetre, ali nisam nigdje našao da piše "hronično". Uglavnjom kažu da to ne može biti hronično oboljenje. Nemojte mi vjerovati ovo, ali sigurno znam za jedan prirodni lijek koji će pomoći ako ne ozdravljenju, onda bar ublaženju bolova jetre.

Svjedoci smo priča da je žuti cvijet, koji niče gotovo na svakom mogućem mjestu, za koga mi većinom kažemo, da je dosadni korov na travnatim površinama. To je predobri maslačak. U narodu se maslačak zove još: vjetrokaz, žućanica, milosavka, mlečac, popino guvno i talijanska salata. Ja ne znam da li se ima kupiti u vašim mjestima, u biljnim apotekama suvi izmrvljeni korjen maslačka, ali ukoliko ga ima, kupite ga i nećete se pokajati. Ako ga nema, onda uzmite krampicu u ruke i kopajte korjren iz njegovog ležišta. Pazite, on ide desetak i više CM dubboko u zemlju. Kad ga izvadite operite i usitnite ga kao zrno kukuruza i stavite da se suši prirodnim putem.

Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
bosna_arapi - 96489 - 23.07.2016 : Zoran Beograd - best (0)

Prodaja srpske zemlje


Čujem da se Arapi uz pomoć domaćih mešetara sve više interesuju za kupovinu srpske zemlje u okolini Sarajeva. Ima li neko više informacija o tome? Interesuje me i vaše misljenje, saznanja itd.
betanija - 96488 - 23.07.2016 : Jagu Petrovic Beograd - best (4)

Sve su to prazne priče!


Ja sam bio jedan od trinaest pripadnika koji su bili deo eksperimenta stvaranja prve antiterorističke jedinice vojske Srbije. To nisam ni znao dok nismo stigli u Lukavicu, poručnik 63. je promokomentarisao: "Viste ti antiterosti Vojne policije sa Topcidera!?".

Tako je i počela cela priča, kasnije oko 72. brigade. U Lukavici smo bili mi, diverzanti Pančeva, izviđači i da ne nabrajam. Kada smo se vratili sa zadatka počeo je odabir "podobnih", za Brigadu koja je bila na Avali.

Pre ovoga svega i mog obitavanja sa 72. brigadom, napomenuo bih da je bilo mnogo rada u Skelanima i nekim drugim mestima.

Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
ozren - 96486 - 23.07.2016 : Nina Radojcic Vozuca - best (0)

Radovan Radojčić i Radomir Blagojević


Da li neko zna sta se tačno desilo sa Radovanom Radojčićem i Radomirom Blagojevićem? Oni su nestali 10.09.1995. godine.
rodoslov - 96485 - 23.07.2016 : Jelena Trifunovic Smederevo - best (0)

Poreklo familije Trifunović iz Brnjaka- Ibarski Kolašin


Zanima me poreklo moje familije. Znam da potičemo od Drobnjaka. Moji preci su živeli u Brnjaku, zaseok Preseka u Ibarskom Kolašinu. Znam da je moj čukundeda bio Vasilije Trifunović, a mislim da je bio oženjen Gvozdenom. Krsna slava nam je Sv. Đorđe a preslava Sv. Ilija.
zaboravljeni - 96481 - 23.07.2016 : Zeljko Tomić Sokolac - best (0)

Jovica Zečević


Jedan moj dobar prijatelj me je zamolio da pokrenem potragu za rođacima pokojnog Jovice Zečevića. On je kao dobrovoljac došao iz Francuske, poginuo je 24. 12. 1994. kod Grahova. Njegovi posmrtni ostaci su pronađeni i nalaze se u Banjaluci.

Jovica Zečević je porijeklom iz Bosanskog Grahova, vjerovatno po majČinoj liniji jer u Grahovu ne postoji prezime ZeČević.

Molio bih sve one koji eventualno znaju neŠto o ovome, da mi se jave. Hhrišćanski je da svaki čovjek bude sahranjen po Božijoj pravdi, pa bi tako i kosti Jovice Zečevića trebale da nađu mir u Carstvu Nebeskom a njegova porodica konaČno sazna istinu o njegovoj pogibiji.
Unaprijed hvala svima!
Bog vas blagoslovio.
prepiska - 96479 - 22.07.2016 : Stari - best (0)

Za Stanislava, Vogošća


Stanislave,

iz tvojih dosadašnjih članaka, a naročito kada si pominjao bolesnog oca, čini mi se da su mi poznati tvoji roditelji. Reci mi, kako su ti roditelji?
Hvala i pozdrav, Stari
plemena - 96477 - 22.07.2016 : Biljan Stankovic Zenica - best (0)

Porijeklo familije Stanković


Zanima me porijeklo Stankovića koji su živjeli u Mutnici kod Zenice od prve polovine 19-og vijeka.
treskavica - 96470 - 22.07.2016 : Drinjak Fočak Lupoč - best (1)

6. ili 7. maj 1995. godine


Batko Foča, zemljače, koja slučajnost da budem na oba pravca! Lupoč, 06. ili 07. maja '95-ta godine: sa Pazarišta čitav dan hoda i ulogorili smo se u šumarak iznad velikog jezera te smo tu i prenoćili.

Sutradan nismo ranili, možda je bilo i podne kada smo se spustili prema domu lijevo i onda desno gore prema vama. Evo ukratko i opisa jačine snaga.

 • IDV 109 brdske nekih 20-tak boraca,
 • vod diverzanata 104 i
 • 20-tak mojih protivoklopnjaka iz sastava POČ 104 brigade.

  Mene je zapala sredina, lijevo nama je 109-ta, podvukli smo vam se toliko da sam mogao vidjeti crvenu foliju na bajtama, međutim desno je proključalo i svi smo odmah otvorili vatru. Pratim oko sebe i vidim da pucnjava sa vaše strane je prema ... bar meni slaba i visoko po krošnjama. Prebacio sam se par koraka, ubacio granatu u RPG i opalim prema jednom od rovova ali zakrešem tanko stablo i promašim, međutim pukla je negdje iza. Čujem na stanicu da su ovi desno od nas ušli u prve rovove, dignem svoje i polako, mic po mic, uđemo i mi. Tamo nije bilo nikoga, pregledamo bajte, prazno sve.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
 • groblje_visegrad - 96468 - 21.07.2016 : Dragan Boracko jezero - best (1)

  Poginuli iz 2. lake pješadijske brigade Konjic


  Pozdrav svim učesnicima ovog foruma. Htio bi skrenem pažnju na poginule borce iz Druge lake brigade sa Boraka, a koji se ovdje vode kao poginuli iz Višegrada. Većina srpskog stanovnistva poslije Dejtona je prešla u Višegrad pa su ljudi prijavljivali svoje poginule u novom mjestu stanovanja, a oni su poginuli na području srpske opštine Konjic.. Tj. Borci, Bijela, Kula, Cicevo I Glavaticevo i još neka mjesta prema Nevesinju. Danasnji primjer je Kukić, a juče je bio mislim Čečez. Bio sam gore u to vrijeme a i poznavao sam te ljude!
  aforizmi - 96463 - 21.07.2016 : Acim Novi Sad - best (0)

  Aforizmi


  BESMISAO

  Morali smo se zavaditi,
  A kako bi se mirili kad se ne bi zavadili,
  A što se ne bi zavadili i mi ko i naši stari?
  Oni su se zavadili pa su se pomirili.

  Mi moramo nekoga mrziti, a koga ćemo nego komšiju, on nam je najbliži.

  A što ne bi mi mrzili njih, kada i oni nas mrze, a uvjek smo se mrzili?

  Mi sigurnijeg neprijatelja od komšije nemamo,
  Njegova puška najbolje pogađa, rijetko maši.

  Mi kuće pravimo da bi ih palili,
  A što ih ne bi palili kad smo ih pravili, naše su, nisu tuđe?
  Kuće pale komšije da vide oće li izgorjeti, i moju je kuću komšija zapalio pa je do temelja izgorjela.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  jovo_mijatovic - 96461 - 20.07.2016 : Sonja Jevtović Čačak - best (0)

  Hepatitis B


  Poštovani,

  pre četiri meseca mojoj majci je dijagnostikovan hronični hepatitis B, koga ima već 30-40 godina, prema mišljenju lekara. Kao posledica slabijeg rada jetre primećeno je u poslednje vreme (poslednjih 3-4 meseca) pucanje variksa na jednjaku (vene na jednjaku) i stvaranje vode u stomaku, kao i česta pražnjenja. Ima li prirodnog leka za ovaj problem?
  plemena - 96459 - 20.07.2016 : Goran Moravac Laktasi - best (0)

  Porijeklo predaka Moravac


  Poštovani, zna li neko pouzdano odakle su preci porodice Moravac? Moj pradjed je Ilija, rođen možda 1880. godine. Slavimo sv. Jovana Krstitelja, 20. januar. Zahvaljujem na pomoći.
  krajina - 96457 - 20.07.2016 : Nikola Bacališće Srbobran - best (2)

  Zaboravljeni junaci 19. brigade


  Sve pohvale za ovaj forum. Htio sam reći par riječi o 19. brigadi. Naša linija nije bila neko vrijeme aktivna ali se upalila u proljeće '94. godine i nije se gasila sve do kraja rata. S tim da je naše povlačenje do Kneževa, Turcima značilo pobjedu na tom djelu ratišta. Bile su bitke za Košćane, Uriju, Kopčić, Tubaljicu, Bijelo Buće, Crni Vrh itd. Ako neko ima raspoložen da otvorimo priču o tom dijelu ratišta, jer bio bi red da se i to spomene. Pozdrav svim posjetiocima sajta.
  srebrenica - 96452 - 19.07.2016 : Orlovic Trebinje - best (0)

  Video o Srebrenici


  Brate ne mogu da otvorim snimak što si postavio. Da li neko može da otvori? Može li da ponovo postaviš link?

  RE: Video o Srebrenici  Očigledno je da muslimanska strana ima čitavu jednu ekipu koja se bavi udaljavanjem "nepoželjnih" video snimaka sa Youtube. Moja je preporuka da se video snimci postavljaju na ruske portale.
  trebinje - 96451 - 19.07.2016 : Orlovic Trebinje - best (0)

  Dvojica poginulih na Petici


  Zamjenio si, inicijali su S. B i L. DZ.
  Na Petici su poginula dvojica od minobacaca i to kumulativne mine koja je pala među njih dok su ležali, ali ovo se desilo tek negdje posle otprilike mjesec dana.
  rat_travnik - 96449 - 19.07.2016 : Filip Djordjevic Kladovo - best (1)

  Srednja Bosna


  Svaka čast moderatoru! Drago mi je da postoji ovako nešto jer treba čuvati sećanje na naše borce i heroje! Nažalost, žrtve rata, kako vojne tako i civilne, država i društvo su gotovo i zaboravili.

  Zamolio bih goste/posetioce i moderatora ako bilo ko može da postavi imena i spisak boraca i civila stradalih u Travniku i Novom Travniku. Znam da su muslimani koristili svaku priliku da pobiju sve srpsko u ovim gradovima i to na najbrutalnije načine, ali se imena naših sunarodnika se nigde ne pominju a groblja niko ne obilazi. Sačuvajmo i otrgnimo od zaborava srpske mučenike.

  Hvala unapred.
  groblje_bratunac - 96443 - 18.07.2016 : Stari - best (0)

  Vojničko groblje Bratunac


  Borcima sa područja Bratunca: 19 jula ove godine, navršava se 24 godine od pogibije našeg dvadeset-trogodišnjeg sina. Nećemo biti u mogućnosti da na taj dan posjetimo njegov grob, pa smo željeli da bar preko interneta odemo i vidimo groblje i mjesto gdje nam je sin sahranjen.

  Bili smo zapanjeni, moja supruga i ja, kada smo pomoću interneta, umjesto krstova na bratunačkom Vojničkom groblju vidjeli fotografije sa muslimanskim nišanima i muslimane koji obilaze grobnice, koje se ne vide jer je autor ovih snimaka tako uradio kao da je njihovo groblje vezano za Srebrenicu i tako postavio na internet stranicu. Taj pokvarenjak izvjesni Adnan Prasko ili Praško imao je smjelosti da to postavi na naše Vojničko groblje u Bratuncu. Ja ne znam odakle je taj čovjek, a lako je pretpostaviti da je sa prostora bratunačke ili srebreničke regije, koji evo i na ovaj način širi laži i pretvara srpsko groblje u muslimansko.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  rat_sekovici - 96441 - 18.07.2016 : Miki Sekovici - best (0)

  Za Orkana iz Kalesije


  Za gospodina Orkana Kalesija: Nisam bio pripadnik Jurišnog odreda, bio sam u jednom manjem IDO i zatim posle rasformiranja tog odreda, pristupio sam 2. odredu Specijalne policije Šekovići. Da li ima neki poseban razlog zašto te to zanima, evo i jedno pitanje od mene!?
  prepiska - 96437 - 18.07.2016 : Đorđe Maksić Trgovište - best (0)

  Spisak civila u Zvorniku, Bijeljini, Sanskom Mostu


  Poštovani,

  Zamolio bih vas ako ste u mogućnosti da postavite spisak ubijenih srpskih civila u opštinama Bijeljina, Sanski Most, Prijedor... ili da mi pošaljete link ukoliko već postoji taj spisak na ovom sajtu. Slučajno sam pronašao spisak civila u Višegradu na vašem sajtu i veliko Vam hvala na tome. Međutim o civilima Sanskog Mosta i Prijedora ne postoji gotovo nikakva informacija a zna se da ih je bilo, naročito u Sanskom Mostu. Isto važi i za Bijeljinu, gde se nikada nije pomenuo ni jedan srpski civili, a mislim da ih je bilo i da glavni problem leži u medijima i našoj slaboj potrebi da više govorimo o ovim zločinima. Veliko hvala i na ovim obimnim i korisnim podacima, mnogo nam znači svima.

  Srdačno, Đ. Maksić
  plemena - 96435 - 18.07.2016 : Danilo Blagojević Nis - best (0)

  Porodica Blagojević


  Odgovor za Andrijanu Blagojević:

  Priča ide ovako: poreklo Blagojevića je iz zaseoka Duba, selo Bukovac kod Plužina tj. u blizini Pivskog jezera. Usled teških uslova života doseljavali su se u Srbiju i zauzimali zemlju.

  Konkretno, moj deda se 1927. doselio u Vidovaču i tu ostao do kraja života, međutim ima dosta onih koji su se preselili u tadašnji Parabuč u Vojvodinu, a danasnje Ratkovo.

  Toliko o tome i nadam se da sam ti pomogao!
  2sr - 96429 - 17.07.2016 : 127.lae Vitezovi - best (3)

  Da se Krajina trebala braniti, ona bi se i odbranila!


  Nikako se ne može uporediti ofanzivu na partizanske jedinice i napad na RSK u avgustu 1995. Slažem se da se moglo učiniti više, ali to nije bio cilj nikome osim običnom narodu koji nije imao ni moć odlučivanja, ni moć komandovanja. Tamo su dovedeni komandanti da završe slabljenje vojske koja je u svakom pogledu već bila slaba i od prvog dana je bila ispod svakog nivoa u poređenju sa VRS. Morate shvatiti da je Srpska Vojska Krajine imala jako dugačak front prema 5. korpusu tzv. ABIH pa još duži front ka HV, približno polovina snaga je bila okrenuta ka Bihaću na dan Oluje.

  Pored toga, teško oružje SVK je završilo pod nadzorom umprofora, dio oružja koje je odlazilo na ispomoć VRS ili popravke u Republiku Srpsku uglavnom više nije bilo vraćano u RSK. Primjera radi u Glini koja je na početku imala jaku brigadu i puno teškog naoružanja, na dan Oluje Glinu ka HV brinilo je četiri haubice D-30 122 mm sa oko 150 granata. Dok su te haubice dejstvovale u rejonu očekivanog prelaska HV oni nisu ni krenuli. Znalo se koliko i sa čim raspolažemo.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  srebrenica - 96424 - 16.07.2016 : Stari - best (0)

  CIA i Srebrenica


  That was Bill Clinton's "red line".

  Nekadašnji agent američke tajne službe CIA Robert Baer tvrdi da su on i grupa američkih agenata s kojimaje radio devedesetih godina imali na raspolaganju milione dolara budžeta za razbijanje Jugoslavije! Autor knjige "Tajne Bele kuće" otkrio je na promociji u Kvebeku, u Kanadi, da su od CIA dobili naglog da šireći mržnju izazovu raspad Jugoslavije.

  Baer je inače bio jedan od vodećih obaveštajaca CIA polovinom devedesetih... Dobio sam instrukcije da je Slovenija spremna da proglasi nezavisnost. Dat nam je novac, nekoliko miliona dolara, da finansiramo razne nevladine organizacije, opoziciju, ali i političare koji su raspirivali mržnju posvedočio je Baer koji nije bio ko god u CIA već iskusni obaveštajac koji je u "Firmi" radio 21 godinu, a praksu sticao u Madrasu i Nju Delhiju, Bejrutu, Kartumu, Parizu, Dušanbeu, Maroku, Jugoslaviji i delu Iraka u kojem žive Kurdi.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  prepiska - 96423 - 16.07.2016 : Stari - best (1)

  Za 'Povratnika' Olovčića (1)


  Nije moje da odgovorim, ali moram da ukažem na ovu skrivenu provokaciju, koja evo dođe od "Povratnika" Olovčića. Pa gospodine "Povratniče" bolje bi bilo da se nisi povratio na ovu stranicu. Evo i moga objašnjena zašto tako mislim:

  Svo vrijeme vi sa druge strane, uključujući i tebe, napadate nas i naše prestavnike vlasti, a naročito našu političku poziciju koja želi, ništa drugo već da uredi život u sopstvenoj kući, tj. u Republici Srpskoj.

  Navodiš pored ostalog, kako Dodik krade, pa kao da bi ublažio svoj napad na njega, onda primakneš i neke svoje vođe. Pitam te da li si se ikada upitao, čije li su građevine u centru Sarajeva? Ona okrugla ispred željezničke stanice i ona kvadratna na Marijin dvoru što su obe usukane? Neko od tvojih, a ne Dodik, mlati s vama baš kao žene, nove "građanke", što otresaju čaršafe i druge krpe sa svojih prozora, pa oni što stanuju ispod zatvaraju svoje prozore da ne gledaju.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  trebinje - 96421 - 16.07.2016 : Mali Zlikovac Trebinje - best (0)

  Za Orlovića


  Da, na vrhu 2. Ovo su incijali S. Dž. i L.B. a mislim da su na 5. stradala dva ili tri od minobacača 120 mm. Mislim da su to bili Laštvani.
  srebrenica - 96417 - 16.07.2016 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (6)

  Bošnjaci ne žele istinu o ratu


  Od završetka rata pa do danas, 11 juli, pravi novo ratno žarište u Bosni!

  Zašto?

  Svake godine u julu mjesecu na društvenim mrežama izlazi montirani snimak o streljanjima Srebreničana! Na montiranom sniku se vidi kako navodno "Škorpioni" strljaju ljude! Moja malenkost je pokušala da svojim prijateljima, koji objavljuju te snimke, ukaže da taj snimak širi mržnju, pokazujući im orginalni snimak koji se mogao vidjeti na Youtube. Međutim, svi moji pokušaji da dokažem istinu nije urodio plodom, jer svaki moj prijatelj kojem sam poslao orginal snimak tog dešavanja, trebao je da širi orginal snima i upozori svoje prijatelja, kako bi se spriječilo produbljivanje mržnje sa lažnim snimkom, što je konstruktoru, očito i bio cilj! Na moju veliku žalost i razočarenje, moji prijatelji nisu učinili ništa da bi spriječili širenje tog lažnog snimka!

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  olovo - 96416 - 16.07.2016 : Patagon Olovcic Olovo - best (0)

  Kolakovići


  Poruka za gospodina Kapurana. Šta te interesuje vezano za ovo selo, pitaj i dobićeš odgovor. Selo je obnovljeno u stopostotnom stambenom i infrastrukturnom obliku, povratak je 100% i najveći je na području opštine Olovo. Polovina sela je po Dejtonskim granicama pripalo Federaciji a pola RS-u. Narod se vratio životu kakav je bio prije rata. Što se političke situacije tiče, s obzirom da su na granici sa RS, situacija je izuzetno dobra, nikakvih konflikata ni sa jedne ni sa druge strane nikada nije bilo.

  Lijep pozdrav gospodinu kapuranu, znam da je on do rata bio stanovnik opštine Olovo ili što bi reklo naš zemljak.
  olovo - 96415 - 16.07.2016 : Patagon Olovcic Olovo - best (0)

  Istina je ključ svega


  Pozdrav moderatoru i svim učesnicima sajta. Hvala za pozdravne riječi vezane za moj povratak na ove stranice.

  Apsolutno se slažem da je istina ključ svega, a isto tako se slažem i sa konstatacijom da su na sve tri strane u toku rata činjeni zločini. Teško je priznati da je pravda spora i kada je dostupna počinioci, ma ko oni bili, dobijaju mizerne kazne u odnosu na ono šta su počinili,

  Vezano za izjave Milorada Dodika da je u Srebrenici počinjen genocid živa je istina. To je izjavio u emisiji na TV uživo. Misli da je to izjavio u svojoj predizbornoj kampanji kada je definitivno preuzeo vlast od SDS-a. Svi su oni isti, bili to Dodik ili Bakir ili Čović. Svi su isti, samo gledaju svoj interes, a narod je bitan samo kada su izbori.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  trebinje - 96413 - 15.07.2016 : Lipa Trebinje - best (1)

  Dan Trebinjske brigade


  rat_doboj - 96412 - 15.07.2016 : Krnjinac Gajakovac - best (1)

  Šumareva kuća


  Ostali ste na šumarevoj kući uklinjeni. Ja sam vam uspio pobjeći. Jesmo imali gubitaka, ali smo se ja i moj rođo uspješno izvukli. Dobro se sjećam da ste kasnije kod tenka urlali kao drogirani.
  plemena - 96409 - 15.07.2016 : Klara Jevtic Aleksinac - best (0)

  Poreklo Jevtića


  Zanima me poreklo Jevtića. Moj deda Andrija Jevtić, 1906 iz Đuniša kod Kruševca, živeli posle u Kragujevcu gde je moj otac rođen pa su se preselili u Aleksinac kada je deda otišo u penziju. Radio je u fabrici a dodatno je bio i sarač... Inače ne znam od pre toga ništa, ni ko su ni odakle su.
  dodik - 96408 - 15.07.2016 : Stanislav Vogošća - best (2)

  Dodik i izjava o Genocidu


  Istina je da je Dodik to rekao. Bio je u opoziciji ili je tek došao na vlast, pa se morao dodvoravati, što je inače bilo kod Hadžifejzovića, poznatog velikosrpskog mrzitelja, da tragedija bude veća)!

  Ova tema o tom zločinu je kompleksna i ima dosta toga da se uzme u obzir, od 28 divizije, zamjene teritorija za Vogošću i Ilijaš, manipulacije brojevima, nedopuštanje da i druge komisije imaju uvid u eskumacije i DNK analizu, itd...

  Ja ću samo reći slijedeći podatak pa neka svako prosudi da li je to genocid:

  Genocid ima za zadatak da uništi jednu naciju, rasu, religijsku pripadnost a ne da protjeruje i da strijelja ratne zarobljenike, i još nešto što je najbitnije u ovome je da su u svijetu do sada presuđena tri genocida: prvi u Nimbergu 1945. godine (više milionske žrtve), drugi u Ruandi 1994 (800 hiljada do 1 milion žrtava) i treći u Srebrenici sa ne dokazanih 8000 i nešto. Sada se treba zapitati kako milionske žrtve mogu mjeriti sa cifrom od 8000!?

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  prepiska - 96407 - 15.07.2016 : 127. lae Vitezovi - best (1)

  General Josipović


  Gospodine Tomić,

  molim vas, na koji mail vas mogu kontaktirati? Volio bih koliko mogu pomoći u vašoj namjeri.
  Pozdrav!

  RE: General Josipović


  Poštovani,

  moj email je na dnu svake stranice: slavicnetŽhotmail.com. Izvini ako ne odgovorim odmah, veoma sam zauzet.
  prepiska - 96405 - 14.07.2016 : Miner Vogosca Vogosca - best (1)

  General Josipović


  Za Lae Vitezovi,

  ja uskoro dolazim u te krajeve i ako želiš ponešto da pripomogneš našem Generalu ostavi preko moderatora broj telefona i ja ću te kontaktirati. Inače sam stalno u vezi sa njim i posijetiću ga i donijetu neku skromnu pomoć koju sam prikupio. Pozdrav i tebi i svim koji bar misle na naše zaboravljene velikane!
  Miner

  RE: General Josipović  Miner,

  molim te nemoj mene da prođeš, ja ću vjerovatno biti u Beogradu. Javi mi na email kada dolaziš.
  16_krajiska - 96404 - 14.07.2016 : Ranko Kutlaca Gradiska - best (0)

  Mirko Kutlača


  Moj otac, Mirko Kutlača iz Gradiške, je bio u 16. krajiškoj. Poginuo je u selu Lepnica kod Orašja. Ako neko zna nešto više o njemu, volio bih da to čujem od vas. U trenutku njegove pogibije ja sam imao svega 11 mjeseci, pa je razumljivo što me o njemu sve interesuje, tj. kakav je bio u bilo šta drugo...
  groblje_sekovici - 96401 - 14.07.2016 : Miki Sekovici - best (0)

  Groblje Šekovići


  Pozdrav za admina stranice. Nisam često u Šekovićima, uskoro bih trebao otići pa cu uslikati nešto nadgrobnih spomenika, onoliko koliko uspijem. Kad to odradim kontaktiraću te da se dogovorimo šta i kako dalje da ti pošaljem. Još jednom pozdrav!

  RE: Groblje Šekovići

  Miki,

  Ukoliko živiš u Beogradu, pošalji mi email na slavicnetŽhotmail.com sa adrese koju si napisao u ovom postu. Mogli bi i na kafu ponekad da odemo. Ovo važi i sa sve ostale posjetioce ove stranice.
  rat_zavidovici - 96400 - 13.07.2016 : Ratnik Rova Zavidovici - best (0)

  Ratovanje na Kleku, Zavidovići


  Da li bi neko mogao da opiše ratovanje na Kleku u Zavidovićima. Najviše bih volio da to čujem od srpskih boraca, tj. interesuje me vi đeje stvari sa vaše strane. Opišite stvari malo detaljnije.
  Hvala unaprijed!
  16_krajiska - 96391 - 13.07.2016 : Drago Vranješ Banjaluka - best (3)

  Mi smo iznad njih


  Nismo znali, a ne znamo ni sada, koliko smo učinili za srpski narod. Ne priznaju nas jer ne mogu da nas prihvate a ne žele ni da nas poštuju, a mi smo iznad ovih danas.
  poginuli - 96389 - 13.07.2016 : Bojan Iliskovic Trebinje - best (0)

  Zoran (Savo) Ilišković


  Ovo je jedan častan čovjek koji je poginuo zarad slobode svog naroda i države. Iza sebe je ostavio dvoje djece, ženu i brata. Odlikovan je Medaljom za hrabrost i Ordenom Nemanjića. Čast i slava mu vječna. Nikada Te nećemo zaboraviti.
  prepiska - 96387 - 12.07.2016 : 127. lae Vitezovi Beograd - best (5)

  General Josipović


  Poštovani,

  Dugo vremena znam za ovu stranicu, a u posljednje vreme je baš često pratim i trudim se da pročitam sve što je ikada ovdje napisano. Ima mnogo stvari koje ostavljaju snažan utisak, moglo bi se godinama čitati o događajima iz našeg posljednjeg rata, posebno o onim dešavanjima koji su iznjedrili naše heroje, nove stubove patriotizma na koje se mi mladi možemo ugledati i ponosno reći "hvala ti Bože što si mi dozvolio da pripadam narodu iz kojeg potiču jedan Vlahović, Radić, Špirić, Josipović i mnogi drugi znani i neznani junaci!!!

  Čitajući sve ovo, za mene se izdvaja jedno od najupečatljivijih ličnosti, a sudeći po postovima i vama - general Josipović. Može li mi neko od vas reći nešto više o generalu Josipoviću, gdje i kako sada živi, kako mu možemo pomoći?

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  rat_doboj - 96385 - 12.07.2016 : NOMAD Srbija - best (2)

  Latini (hrvati) stare varalice


  Mijatoviću,

  sve što si napisao za "herojstva" Hrvata srednje Bosne i Posavine je apsolutno tačno. Učesnik sam ratnih dešavanja devedesetih i tvrdim da većih smradova i kukavica nije bilo od pripadnika HV(ZNG), HOS-a i HVO-a. A mnoge od te žgadije koje smo neutralisali ni oni sami (hrvati) nisu hteli da pokupe sa terena, već su se njihova telesa raspadala na suncu šireći nesnosan smrad. HOS-ovce smo dobijali i žive u ruke, ali otome naravno neću javno.

  Inače, već sam pisao da smatram da je taj "Max Usora" provokator koji je deo organizovanih grupa Hrvata koji "vršljaju" po internetu i sakupljaju podatke o drugoj strani. Tom Maxu sam čak i napisao javno jednu reč odnosno naziv njihove "internet bojne" i normalno pravio se da je nije pročitao.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  olovo - 96383 - 12.07.2016 : Patagon Olovcic Carsija Olovo - best (3)

  Povratak


  Pozdrav za sve učesnike na ovom sajtu. Nakon duže pauze, ponovno želim da se oglasim na ovoj stranici sa određenim komentarima, primjedbama, pohvalama i sugestijama. Davno je to bilo kada je gospodin Željko pokrenuo ovu stranicu preko koje se moglo svašta saznati, od nestalih, ubijenih, do nekih datuma, bitaka ali i mnogo toga drugog. Tada sam pokušavao da objektivno i istinito sa svoje tačke gledišta iz tog vremena prezentujem ili negiram neka pisanja.

  Danas pregledam ovu stranicu, nakon duže pauze, i primjećujem veliku razliku: manje se piše o ratu, ima manje mržnje u tekstovima, puno novih posjetilaca koji pišu o svemu i svačemu. Sve je to ok, ono što je bilo nikako ne smijemo zaboraviti, jer zaborav je opasan, on je klica zla koja se uvijek može probuditi u još gorem obliku. Nekad je oprostiti teško, pogotovo onima koji su izgubili svoje najmilije bez obzira o kome se radi. Istinu ne smijemo skrivati, istina mora pobijediti, dobro mora pobijediti zlo. Zločini su činjeni na svim stranama, zločin nije samo ubistvo nedužnih, zločin je i skrivanje tajne, zločin je negiranje nečega što se desilo.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  poginuli - 96381 - 12.07.2016 : Milan Sladoje Beograd - best (0)

  Petko (Marko) Sladoje


  Poštovani,

  pokojni Petko je moj brat od strica i smatrama za shodno da vam skrenem pažnju na sledeće:

 • Ime oca je Mirko a ne Marko,
 • datum rođenja 23. 12. 1956. g,
 • po zanimanju dipl. ecc a ne mašinski inženjer, pre odlaska na ratište (pogibije) bio je imenovan za direktora bolnice u izgradnji u Kasindolu.
 • mesto pogibije goraždansko ratište a ne Vraca.

  Molim vas da unesete ove ispravke u vaš imenik poginulih boraca R. Srpske.

  Unapred zahvalan,
  Milan Sladoje
 • trebinje - 96377 - 11.07.2016 : Orlovic Trebinje - best (0)

  Za Malog Zlikovca


  Ne sjećam se ćta je bilo dva dana prije, ali se sjećam da smo dan prije izgubili dva čovjela na vrhu.
  trazim_sa - 96375 - 11.07.2016 : Srdjan Stefanovic Canada - best (0)

  Traži se Nada Samardžić


  Tražim prijateljicu iz predratnog Sarajeva. Zove se NADA (devojačko) SAMARDŽIĆ. Ona je 60-tih i 70-tih godina bila pevačica narodne muzike. Krajem 70-tih je (zadnje što sam saznao o njoj) otišla za Nemačku.
  trebinje - 96372 - 10.07.2016 : Mali Zlikovac Trebinje - best (0)

  Za Orlovića


  Ukoliko sam dobro shvatio, ti si bio sa naše strane onda na 5. položaju i znaš šta je bilo dva dana prije toga. Mislim da si ti bio na Cetinju 5, a ja sam bio sa tvoje desne strane, iznad Galeb 1.
  rat_sekovici - 96369 - 10.07.2016 : Orkan Kalesija - best (0)

  Pitanje


  Pozdrav za sve učesnike ovog sajta, i ako može jedno pitanje za gospodina pod imenom "Rat Šekovici." Interesuje me kojoj je jedinici pripadao, i u kom je jurišnom odredu bio?
  poginuli - 96367 - 10.07.2016 : Slavica Đukanović Mali Zvornik - best (0)

  Ratko (Milan) Đukanović


  Ratko Đukanović, sin Milana Đukanovića, je bio moj stric, Slava njemu i svim poginulima za slobodu svoje zemlje.

  S poštovanjem, njegova sinovica Slavica Đukanović, ćerka njegovog brata Živka Đukanovića.

  POŠTOVANJE STRICU RATKU I POZDRAV ČLANOVIMA NJEGOVE PORODICE.
  savo_derikonja - 96366 - 10.07.2016 : Radojka filip pajdak- Balasa Apatin - best (0)

  Filip Pajdak


  Poštovani Bucko,

  upisala sam broj tvog telefona. Trenutno nisam kući. I Željko Tomić je tržio sliku. Ja trenutno nemam vremena jer sam u Nemačkoj, pa kada se vratim možš me naći preko Fejsa pa se možemo čuti preko Mesindžera. Pozdrav za tebe i Željka Tomića.
  rat_zvornik - 96361 - 09.07.2016 : Samir Alić Zvornik - best (0)

  Bitka na Boškovićima


  Pitanje za Dabića: Stvarno ne znam šta je sporno u vezi bitke za Boškoviće?! Volio bih da čujem od poštovanog gospodina Dabića njegovo saznanja u vezi ovog događaja!
  poginuli - 96360 - 08.07.2016 : Unuk - best (0)

  Dragomir (Jefto) Mitrović


  Po zanimanju je bio rudar i zemljoradnik. Sa Jovankom (dj. Mladjenović) je rodio desetoro djece. Dvoje su umrli kao mali, a imena ostalih po starosti su: Arsenije, Vukosava, Jovan, Ruža, Mileva, Gordana, Slavka i Mladenka. Ja sam sin njegovog najstarijeg sina Arsenija.

  Mjesto pogibije nije Ranča, već Srebrenica. Nedaleko od Ranče, u svom selu-zaseoku Pajićima zarobljen je na dan-dva pred početak napada na Donje Magašiće i Ranču i odveden u zarobljeništvo u Srebrenicu. Napad je bio dio sistematskog plana, prekida veze između Bratunca i Kravice, opkoljavanja i osvajanja ovih mjesta, što se kasnije i desilo sa Kravicom.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje

  Idi na stranu - |1|2|